Steeds meer professionelen en bedrijven kiezen ervoor om een zit sta bureau aan te kopen. Dit uiteraard omdat ze ook zelf de vele interessante voordelen aan den lijve willen ondervinden. Het is echter zo dat het aankopen van een in hoogte verstelbaar bureau in de praktijk niet altijd automatisch leidt tot tevredenheid. Betekent dit dat je er beter niet voor kiest om een dergelijk bureau aan te kopen? Uiteraard niet, want de voordelen spreken voor zich.

Wel is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een zit sta bureau aankoopt bij een betrouwbare partij die over een degelijke expertise beschikt. Bovendien is het ook steeds van belang om een zit sta bureau aan te kopen dat over de meest optimale eigenschappen beschikt. Voordat wij hier bij Werkvrij een zit sta bureau in ons aanbod opnemen dient deze te voldoen aan verschillende eisen. In dit blogartikel stellen we deze eisen graag aan je voor zodat je ook zelf perfect weet waar je rekening mee dient te houden bij het aankopen van een zit sta bureau.

Het zit sta bureau dient over een prima stabiliteit te beschikken in alle standen

Dit is mogelijks één van de belangrijkste eisen waar een kwalitatief zit sta bureau altijd aan dient te voldoen. Een kleine wiebel in de zit stand kan resulteren in een grote wiebel op het moment dat het bureau in de sta stand wordt geplaatst. Dit lijkt voor de hand liggend, maar dat is het niet. Heel wat zit sta bureaus weten immers niet in elke stand een optimale stabiliteit te realiseren. Dit is meteen één van de belangrijkste redenen waarom heel wat zit sta bureaus ons assortiment uiteindelijk niet halen.

Voor heel wat zit sta bureaus geldt dat ze worden gemonteerd door schroeven rechtstreeks door het frame in het tafelblad te schroeven. Dit aldus zonder dat er daarbij gebruik wordt gemaakt van vooraf geboorde gaten. Wij zijn van mening dat dit één van de belangrijkste oorzaken is van onstabiliteit. Voor alle bureaus die je aantreft in ons aanbod geldt dat ze met inbussleutels gemonteerd dienen te worden. Alle onderdelen passen uitstekend in elkaar. Hierdoor is een optimale stabiliteit te allen tijde gegarandeerd… zoals het eigenlijk bij een zit sta bureau ook altijd moet zijn.

Er dient altijd een bedieningspaneel aanwezig te zijn

Ook de bovenstaande vereiste is er één die zeer belangrijk is. Veel mensen die het aankopen van een zit sta bureau overwegen stellen de vraag of ze moeten kiezen voor een elektrisch exemplaar of voor een bureau met een handmatige slinger. Op het ogenblik dat je een investering doet in een zit sta bureau is het belangrijk om jezelf ook een nieuwe manier van werken aan te leren. Het aankopen van een dergelijk bureau heeft immers geen nut wanneer je enkel de zit stand gaat gebruiken. Het is dan ook belangrijk om het zitten en staan tijdens het werken af te wisselen. Op het ogenblik dat je kiest voor het aankopen van een zit sta bureau welke je handmatig moet aanpassen is de kans groot dat dit je na verloop van tijd een beetje tegen gaat zitten.

Bovenstaande kan ervoor zorgen dat je na een tijdje de stand van je bureau niet meer gaat aanpassen… of in ieder geval minder gaat aanpassen dan eigenlijk zou moeten. Omwille van deze reden wordt het altijd aangeraden om te kiezen voor een zit sta bureau dat over een bedieningspaneel beschikt. Dit is ook meteen één van onze eisen. Verder is het zo dat al onze zit sta bureaus niet zomaar zijn uitgerust met een bedieningspaneel, maar wel met een exemplaar met geheugeninstellingen. Bovendien kijken we ook specifiek in de richting van exemplaren die over een krachtige, maar geruisloze motor beschikken. Zo zal het geluid van de motor je niet storen tijdens het werken, maar kan je toch rekenen op een optimale betrouwbaarheid en het beste gebruiksgemak.

Het bureau moet leverbaar zijn in verschillende afmetingen en kleuren

Het ene zit sta bureau is natuurlijk het andere niet. Dit geldt zowel voor de praktische als voor de visuele eigenschappen. Het oog wil immers ook wat. Voor wat de uitstraling betreft is het altijd mooi meegenomen wanneer het bureau past bij de uitstraling van het interieur. Zo wordt er geen storend contrast gecreëerd en blijft de uniformiteit van de ruimte behouden. Hoe leuk een zit sta bureau in een passende kleur ook mag zijn, het is natuurlijk ook van belang dat het bureau zo optimaal mogelijk inspeelt op de beschikbare ruimte. Voor onze zit sta bureaus geldt dat ze standaard beschikken over een breedte variërend van 100 tot 140 centimeter. Zo kan je altijd kiezen voor het aankopen van een bureau die perfect inspeelt op de bestaande noden binnen de kantoorruimte.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je niet voldoende hebt aan een zit sta bureau met een breedte van maximaal 140 centimeter. Dat hoeft geen probleem te vormen, in tegendeel. In ons aanbod tref je immers ook de ‘SUPERIOR – customizable’ aan. Voor dit bureau geldt dat ze kan worden geleverd met een breedte tot zomaar even 200 centimeter. Uiteraard beschik je bij dit type van zit sta bureau tevens over de mogelijkheid om een keuze te maken uit verschillende kleuren.

Er dienen kabel management opties aanwezig te zijn

De productiviteit waar je op kan rekenen is in de praktijk altijd grotendeels afhankelijk van de staat van het bureau waar je gebruik van maakt. Dat geldt zowel voor een standaard bureau als voor een zit sta exemplaar. Bovendien moet het gezegd dat een slordige werkruimte ook weinig professionaliteit uitstraalt. Om het jou op dit vlak net wat eenvoudiger te maken vinden wij het belangrijk dat onze zit sta bureaus altijd beschikken over kabel management opties. Niet alleen maken deze opties het mogelijk om de kabels netjes te ordenen, daarnaast kunnen op deze manier ook storingen als gevolg van bijvoorbeeld een kapotte kabel worden voorkomen.

Ben je van plan om een zit sta bureau aan te kopen en hou je rekening met de aangehaalde aandachtspunten op deze pagina? Dan kan je altijd rekenen op een exemplaar dat met zekerheid jouw verwachtingen zal weten in te lossen. Koop je een zit sta bureau bij Werkvrij? Dan ben je automatisch verzekerd van een exemplaar waarbij al deze eigenschappen aanwezig zijn.